• Olivenoljen vår er økologisk og smaker vidunderlig!

  Hacienda Queiles ligger i Valle de Queiles, i Navarra, nord i Spania. 
  Der lager de olivenolje etter strengt økologiske metoder. Gården er berømt blant kjennere av gode olivenoljer og har vunnet mange priser for sine Abbae og Alhema oljer.
  I seneste utgave av Flos Olei, den mest anerkjente konkurransen for olivenoljer, vant Abbae prisen for "verdens beste olivenolje" i kategorien for lette og fruktaktige oljer. Den er en opplevelse og tilgjengelig i butikken.

  På Queiles ligger pressen midt i olivenlunden, for å sikre kortest mulig avstand under innhøstingen - denne skjer kun når forholdene er ideelle. Pressen er laget av granitt og kjøres slik at olivensteinene ikke knuses. Det er kun to slike granittpresser i verden. I 2008 mottok Hacienda Queiles en utmerkelse fordi gården satset på denne "tungvinte" og utsøkte metoden for å sikre best mulig kvalitet på olivenoljen. Pressing skjer innen tre timer fra innhøsting og alt skjer sakte og sindig, så temperaturen kan holdes så lav som mulig. Oljen er økologisk og dermed produsert uten bruk av kunstgjødsel eller kjemikalier.

  Resultatet er en ufiltrert Extra Virgin olivenolje som dufter vår og sommer, og med ekstremt lavt syreinnhold. Aromaen er en fryd - et jurymedlem ordla seg slik "frisk oliven, grønn banan med et snev av mandler, tomat og artisjokk."
  Alhema-varianten vi selger er en blend av olje fra sortene Arbequina (90%) og Arroniz (10%).  Abbae er 100% Arbequina.

  Alhema d'Queiles kommer i 0,5 liters og 3 liters kanne. Senere i høst blir den også å få på 1,5 liters flaske.
  Abba selger vi i 0,25 og 0,5 liters flasker.

 • Lyst til å skrive en kommentar? (0 kommentarer)

 • Din kommentar

Takk, fortsett å handle eller gå til handlevognen .

c